Si të zgjasim jetën e gomave?

Sa milje zgjasin gomat?

Si rregull  përgjithsishtë, gomat origjinale në një automjet të ri ose gomat e përdorura të cilësisë së mirë  duhet të zgjasin deri në 50,000 milje. Sidoqoftë, shumë faktorë  kanë  ndikim të  në jetëgjatësinë  e çdo gome dhe mund të shkurtojnë ndjeshëm jetëgjatësinë e saj

Cilët faktorë ndikojnë në? jetëgjatësinë e gomave?

LLOJI I GOMAVE – Sa më e butë të jetë goma, aq më shumë kapje siguron ajo në asfalt. Por e keqja është se këto goma më të buta konsumohen më shpejt për shkak të fërkimit të shtuar në sipërfaqen e rrugës. Pra, gomat me performancë të lartë do të konsumohen shumë më shpejt sesa një model standard gjatë gjithë sezonit.

VLERA E SHITJES- Gomat e ndryshme kanë vlerësime të ndryshme. Sa më i lartë vlerësimi, aq më gjatë do të zgjasë goma.

MËNYRA E DREJTIMIT TË MJETIT – Fusha e lëvizjes në automjetin tuaj përcakton se ku shpërndahet fuqia nga motori.

KUSHTET E RRUGS- Rrugët me zhavorr dhe ME dhe kanë tendencë të shkaktojnë më shumë konsumim të gomave sesa një sipërfaqe lëvizëse e shtruar mirë…

TERRENI- Ngasja në kodra ose në male do të shkaktojë më shumë konsumim të gomave tuaja pasi ato po punojnë për të tërhequr automjetin tuaj në kodra dhe për ta ngadalësuar atë kur zbrisni nëpër kodra.

Si të zgjasim jetën e gomave?

  1. Mbani gomat të fryra siç duhet. Kontrolloni rregullisht presionin e ajrit dhe fryjini ato sipas nevojës.
  2. Bëni që gomat tuaja të rrotullohen rregullisht për të shmangur konsumimin e tepërt të
  3. Bëni gomat tuaja të ekuilibruara kur vëreni një lëkundje të çuditshme ose kërcitje kur ngasni makinën.
0