Pjesët e këmbimit që kërkojnë zëvendësime periodike:

Mirëmbajtja e automjetit tuaj në gjendje funksionale  kërkon zëvendësim të rregullt të pjesëve këmbimi. Për të pasur një ide më të mirë për pjesët e këmbimit që duhen të zëvendësohen periodikisht , po ju paraqesim një listë më poshtë:

.

Vaj dhe filtër vaji

Nafta duhet të zëvendësohet më shpesh se çdo gjë tjetër në një automjet, prandaj përfitoni nga çdo ndërrim vaji si një mundësi e mirë për të mirëmbajtur makinën tuaj.

 Intervalet e zëvendësimit mund të ndryshojnë shumë, por një mekanik i mirë mund t’ju japë një vlerësim të arsyeshëm se kur çdo artikull do të ketë nevojë për zëvendësim.

.

Bateria

Nëse keni një bateri të vjetër në automjetin tuaj, sigurohuni që ta testoni atë së shpejti. Sidomos gjatë periudhave të dimrit , një bateri e zbrazët  mund t’ju lërë të bllokuar në një zonë që nuk ofron shërbime riparimi . Një bateri e dobët jo gjithmonë tregon shenja paralajmëruese.

 Pastaj, një ditë, e vendos çelësin tënd për të ndezur makinën  dhe… asgjë.

Filtrat e ajrit

Pasja e një filtri të ndotur në kabinë mund të degradojë cilësinë e ajrit brenda automjetit tuaj, edhe pse mund ta mos e vini re menjëherë.

Kandelat elektrike

Kandelat elektrike luajnë një rol kryesor në funksionimin e motorit tuaj.

Kandelat e vjetruara mund të ndërhyjnë në sasinë e konsumuar  të  karburantit  dhe të ulin përllogaritjen e sasisë së shpenzuar në  automjetin tuaj.

Goma

“Prova e qindarkës” është një mënyrë e thjeshtë për të vlerësuar në cfarë niveli janë konsumuar gomat e makinës tuaj.

Mos e neglizhoni – kur gomat fillojnë të konsumohen deri në një formë të parikuperueshme, ata humbin funksionin e tyre në rrugë dhe e bëjnë automjetin tuaj më pak të sigurtë.

 Gjithashtu, sigurohuni që të ndërroni gomat rregullisht për të barazuar konsumimin dhe për të maksimizuar jetëgjatësinë  e tyre.

Ferrotat

Ferrotat  duhet të ndryshohen rregullisht pasi të jenë konsumuar  për një kohë të caktuar.

Moskryerja e shërbimeve të nevojshme mund të sjellë rreziqe që mund të shmangin kosto të panevojshme.

Nëse dëshironi të jeni të sigurt që të gjithë pjesët e këmbimit në automjetin tuaj vazhdojnë të funksionojnë në gjendje të shkëlqyeshme muaj pas muaji, na kontaktoni për tju ofruar këshillim të mëtejshëm.  

Shërbimi ynë ofron një inspektim të hollësishëm të automjetit tuaj nga teknikë të specializuar.

Pjese kembimi 24 ofron paketat më konkurruese në treg për pjesë këmbimi.

0